Camerabeveiliging op maat

Wilt u graag uw systeem geïnstalleerd hebben? 

Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Hulp nodig bij het maken van uw keuze? Lees hieronder wat de verschillende opties inhouden.

Megapixels:

Een beeld is opgebouwd uit gekleurde lichtgevende puntjes. Deze puntjes worden ook wel pixels genoemd. Hoe meer pixels een beeld bevat hoe duidelijker dat het beeld is. Bij ons kunt de keuze maken tussen 2, 4 en 8 megapixel camera’s. Een 2 megapixel camera geeft al een Full HD beeld en dit is dus al van zeer hoge kwaliteit. Naast de camera moet ook de overige apparatuur, zoals uw recorder en het beeldscherm waarop u de beelden toont, van voldoende kwaliteit zijn. De pakketten die wij aanbieden worden dan ook altijd geleverd met een recorder die afgestemd is op de kwaliteit van de camera.

Kortgezegd is een 2 megapixel camera vaak al perfect voor de beveiliging van uw object. Echter zorg wel dat de overige apparatuur hierop is afgestemd. Een combinatie van juiste producten geeft de juiste kwaliteit.

Turret of dome:

Vaak wordt de keuze voor een turret of een dome camera gemaakt op basis van wat iemand mooi vindt. Echter hebben de verschillende vormen van de camera’s wel degelijk een bepaalde functie. Zo zijn de voordelen van een dome camera dat deze camera’s een zeer sterke behuizing hebben, ze vaak kleiner zijn dan de turret camera’s en van een afstand niet kan worden gezien welke kant ze filmen. Deze dome camera heeft echter ook nadelen, zoals dat de kunstof bol waarin de camera zit het infrarood licht kan reflecteren en deze camera’s mogen alleen horizontaal worden gemonteerd.

De turret camera heeft daarentegen de voordelen dat het infrarood niet reflecteert, deze camera kan zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden en het infraroodbereik is vaak groter dan dat van een dome camera. De nadelen van dit soort camera’s zijn echter weer dat de behuizing minder sterk is dan die van de dome camera en dat van een afstand gezien kan worden welke kant er gefilmd wordt.

Turret
Hikvision 2 MP Dome
Dome

Power over Ethernet (PoE):

Power over Ethernet is een technologie waarmee stroom en data over dezelfde kabel worden overgebracht. Dit wil dus zeggen dat u de beveiligingscamera niet in de buurt van een stopcontact hoeft te positioneren. De camera wordt middels één utp kabel verbonden met de NVR recorder en daarmee voorziet de recorder de camera van stroom en kan de data van de camera verzonden worden naar de NVR recorder. Let wel op! Uw NVR recorder moet de PoE functie wel ondersteunen!

ColorVu, darkfighter of Ultra Low Light:

Al deze technieken zijn ontworpen om het nachtzicht te verbeteren. De meest nieuwe techniek die er op dit moment bestaat is de ColorVu techniek. Deze techniek zorgt ervoor dat u in het donker ook beelden te zien krijgt die op kleur zijn. Hiervoor is echter wel een zeer geringe hoeveelheid omgevingslicht nodig. Hierbij kunt u denken aan een lantaarnpaal of bijvoorbeeld tuinverlichting. Indien de omgeving niet voldoende licht biedt dan is er altijd nog de mogelijkheid om de led verlichting op de camera zelf in te schakelen, waardoor u dus toch beelden op kleur krijgt.

Een andere zeer vooruitstrevende techniek is de Darkfighter techniek. Deze techniek zorgt voor haarscherpe beelden op momenten dat het pikdonker is. Deze beelden zijn dan echter wel in het zwart wit, maar u heeft dus geen enkel licht nodig om met deze techniek zeer zuivere beelden te krijgen.

De laatste techniek die wij aanbieden is het Ultra Low Light. In veel situaties is deze techniek meer dan voldoende om zaken te kunnen indentificeren en uw eigendommen te beveiligen. De naam zegt het uiteraard al. Deze camera’s hebben zeer weinig licht nodig om u te kunnen voorzien van een perfect beeld. Indien deze camera overschakelt naar nachtmodus krijgt u zwart wit beelden.

ColorVu
Ultra Low Light/Darkfighter

AcuSense:

AcuSense is een techniek waarmee u een onderscheid kunt maken tussen personen en auto’s. Deze techniek is dan ook ontworpen om valse meldingen tegen te gaan. De kat van de buren of een blaadje dat voor de camera doorwaait geeft dan ook geen alarm. Dit zorgt dan ook voor een zeer efficiënt gebruik van uw opnamecapaciteit en zorgt ervoor dat u alleen een melding krijgt in de gevallen dat het ook daadwerkelijk nodig is.

PTZ:

Deze benaming staat voor pan tilt zoom en wil zeggen dat u met deze camera kunt draaien op afstand. Veelal worden deze soorten camera’s gebruikt voor actieve beveiliging, waarbij personen of auto’s gevolgd kunnen worden. Daarnaast kunt u met deze camera’s inzoomen op de objecten die u volgt.

Lens:

Bij onze beveiligingscamera’s kunt u de keuze maken tussen een (gemotoriseerde) varifocale lens en een vaste lens. Het verschil is dat u met een vaste lens altijd eenzelfde kijkhoek heeft en met een varifocale lens kunt in en uitzoomen. Bij een gemotoriseerde varifocale lens stelt de camera het beeld ook nog eens automatisch scherp.

De meest gebruikte lens is de vaste lens. Wij bieden dan ook standaard een vaste lens van 2.8mm aan, omdat deze het breedste beeld geeft. Enkele producten in ons assortiment zijn voorzien van een andere soort lens. In de uitgebreide omschrijving kunt u zien wat voor soort lens een camera heeft. Mocht u op zoek zijn naar een andere soort lens neem dan even contact met ons op.

Toch nog een vraag of wilt u graag advies op maat? Neem dan even contact met ons op via ons contactformulier en wij helpen u graag verder.